|
ناگفتهای از پشت پرده خاتمه گروگان گیری
به گزارش نماینده؛ 21 دی ماه سال 91 بود که منابع خبری نوشتند: «با ورود همه 48 زائر ایرانی ربوده شده در سوریه به فرودگاه مهرآباد، پرونده یک آدم ربایی بین المللی و موثر در بحران سوریه بسته شد.» البته هیچ کس نگفت این پرونده که ماه ها به طول انجامید و هر بار با بهانه گیری طرف مقابل، گره آن کورتر می شد؛ چگونه یکباره تغییر جهت داد و در زمان کوتاهی خاتمه یافت.
14 مرداد همان سال بود که تروریستهای مسلح حدود ساعت 11 صبح روز شنبه (به وقت محلی) با حمله به یک اتوبوس حامل زائران ایرانی، همه 48 سرنشین آن را ربودند.
این گروه از زائران ایرانی قبل از عزیمت به فرودگاه، قصد داشتند تا برای زیارت خداحافظی راهی مرقد مطهر حضرت زینب (س) در حومه شهر دمشق شوند که در جاده فرودگاه ربوده شدند.
هر چند روز قبل از آزادی گروگان ها "بولنت ایلدیریم" رئیس بنیاد کمک به آزادی انسانها (IHH) اعلام کرد: این روند در پی میانجیگری ترکیه و قطر برای آزاد سازی 48 تبعه ایرانی که توسط گروههای مسلح ربوده شدند، صورت می گیرد.
اما واقعیت از این قرار است که به رغم عزم جدی ایران برای آزادی گروگان ها و همکاری دولت سوریه در این راستا به منظور تامین خواسته های گروگان گیرها، با این حال مذاکرات برای تبادل افراد هر بار با کارشکنی پشت پرده قطر و عربستان که از رابطه حسنه ای با گروگانگیران برخوردار بودند، بی نتیجه می ماند و باعث طولانی شدن این پرونده در طول این چند ماه گردیده بود.
در همین زمینه ایلدیریم نیز گفته بود: براساس توافق انجام شده، حکومت سوریه 2130 نفر را از زندان های خود آزاد خواهد کرد و در مقابل، مخالفان اسد نیز 48 ایرانی در اختیار خود را آزاد می کنند. در میان آزاد شدگان از زندان حکومت سوریه، چند شهروند ترک نیز وجود دارد.
اما چه شد که قطر از موضع خود کوتاه آمد و به گفته خبرگزاری ها به میانجی گری برای آزادی گروگانهای ایران پرداخت؟
خبری که تا امروز در رسانه های سخنی از آن به میان نیامده و البته باعث شد ظرف 48 ساعت ماجرای گروگانگیری با وساطت قطر به سرانجام برسد از این قرار است که در دی ماه سال 91 یک شاهزاده قطری که با کشتی تفریحی خود بطور غیرقانونی وارد آب های ایران شده بود توسط نیروهای نظامی کشورمان دستگیر شده و به بندرعباس منتقل می شود.
اهمیت این فرد به حدی بود که بلافاصله خبر دستگیری وی، به قطر مخابره شده و وزیر خارجه این کشور در تماس با همتای ایرانی اش خواستار آزادی هر چه سریعتر او می گردد. وزیر خارجه قطر همچنین عنوان می کند که معاونش را بلافاصله به ایران می فرستد و تا تحویل شاهزاده در تهران خواهد ماند.
در این میان و با روشن شدن اهمیت این شاهزاده برای دولت قطر، وی را فورا به تهران منتقل کرده و با تصمیم نهادهای مسئول، آزادی او را مشروط به آزاد سازی 48 زائر در بند ایرانی در سوریه اعلام می کند. در این شرایط قطر مجبور به کوتاه آمدن از مواضع خود و البته افشای نقش پشت پرده اش در جلوگیری از آزادی گروگانهای ایرانی می شود.و تمام تلاش خود را برای آزادی بی قید و شرط گروگان های ایرانی مصروف می کند تلاشی که در کمتر از 48 ساعت به نتیجه می رسد.
rajanews.com |