امام باقر علیه السلام
+ نویسنده alisadeghi در چهارشنبه 85/12/2 |
نظرات ()
به نام خدا
ولادت امام محمد باقرعلیه السلام را به همه دوستداران اهل بیت تبریک می گویم
نگاهی به جامعه عصر امام باقر (ع) در گفتگو با دکتر سید صمصام الدین قوامی
عصر امام دارای ویژگیهای خاصی است. دوره امویان به سر آمده بود و در حال تحویل حکومت به عباسیان بود. این نقل و انتقال مثل یک انقلاب بود.به هر حال در این مقطع این فرصت برای فعالیتهای فکری و فرهنگی پدید آمد.
در دوره امام سجاد پنج قیام صورت گرفته بود که به این تشنج سیاسی کمک میکرد .در سال 65 قیام مردم مدینه (واقعه حره) در سال 66انقلاب مختار ثقفی ، در سال 70 قیام مطرف بن مغیره ، سال 81 قیام عبدالرحمن محمد بن اشعث، در مجموع از سال 61 که قیام عاشورا رخ داد تا سال 81 و در یک فاصله 20 ساله ، 5 قیام خونین اتفاق افتاده است .
در ان روزگار چون نظام سیاسی ثبات نداشت هر کسی از هر دری وارد شد و توانست حدیث جعل کند ، لذا به اندیشه های موجود نمی شد اعتناء کرد.
طبقه نخبه هم متاثر از حاکمیت بودند و مروج و منادی سیاستهای آنان. لذا در این وضعیت قیام پاسخ این جریانها را نخواهد داد ، بنا براین امام باقر علیه السلام از راه گسترش فکر و اندیشه وارد عمل میشوند.
نیاز سنجی مهمترین نکته ای است که از مکتب علمی امام باید درس گرفت.
تاسیس رشته های تخصصی مساله محوری ،نیاز سنجی نسل جوان ، بسیار مهم است. باید جوانان را باور کنیم. دانشگاه و حوزه را به رشته های مورد ابتلاء درگیر کنیم.علم را خودمان تولید کنیم و تمسک به دانش غربیها را نشان تفکر و اندیشمندی ندانیم.
منبع : روزنامه قدس 2/12/85